« afbeelding 1 van 2 »
 
Wednesday 23 October 2019

Geslaagde 2e editie Kom op de Kwekerij

Op zaterdag 28 september jl. heeft de 2e editie van Kom op de Kwekerij plaatsgevonden. Met een bezoekersaantal van ruim 1.250 personen is het wederom een zeer succesvolle, leerzame en inspirerende Open Dag geweest.

 

Kom op de Kwekerij is een initiatief van Tree Centre Opheusden waarbij diverse bedrijven hun deuren openen voor het publiek. Burgemeester J. de Boer van Gemeente Buren was een van de eerste bezoekers bij J.D. van de Bijl te Lienden. Hier werden de bezoekers met een speciaal ‘bomentreintje’ naar een perceel gebracht waar demonstraties plaatsvonden. De burgemeester was onder de indruk van de professionele aanpak van de Open Dag.

 

Betuws Planten Centrum had een speurtocht over het bedrijf georganiseerd, geschikt voor het hele gezin. Daarnaast organiseerde Betuwe Plant een programma voor kinderen rondom het proces van boom’pje’ tot aan het transport naar de leverancier. Bij afronding van het programma kregen alle kinderen een oorkonde. Ook de kinderen waren enthousiast. Dit was onder andere te merken aan de opmerking van een jongen: ‘ik wilde eigenlijk timmerman worden, maar nu wil ik boomkweker worden.’

 

De dag werd afgesloten met een goodiebag voor iedere bezoeker als dank voor de komst. De volgende editie van Kom op de Kwekerij zal plaatsvinden op zaterdag 26 september 2020. 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA