Nieuwsoverzicht
 
« afbeelding 1 van 1 »
 
Thursday 18 July 2019

Leren en innoveren in de boomteelt

Elk bedrijf heeft belang bij goed ondernemerschap en goede vakmensen. Veel boomkwekerijbedrijven hebben op dit moment maar beperkte middelen voor eventuele opleidingen. Toch is het voor de toekomst van het bedrijf van het grootste belang dat zowel de ondernemer als iedereen die op het bedrijf werkt, geschoold is. Vakmensen werken efficiënter, maken minder fouten en denken mee over de toekomst van het bedrijf.

 

Vanuit deze visie hebben Tree Centre Opheusden, Boomteeltstudieclub Opheusden, het Laanboompact en verschillende erfbetreders een overzicht gemaakt van de beschikbare opleidingstrajecten voor ondernemers, toekomstig ondernemers en medewerkers.

 

Greenport Gelderland en het Laanboompact bieden hulp aan boomkwekerijbedrijven die ondersteuning zoeken op het gebied van opleiden van de ondernemer zelf en alle medewerkers van het bedrijf. Dit doen zij onder andere door samen te werken met de scholingsconsulenten. De ondersteuning kan onder andere voortkomen uit een gesprek met de scholingsconsulenten. Samen met de scholingsconsulenten maakt de ondernemer een bedrijfsopleidingsplan. In dat plan schetst de ondernemer de toekomst van het bedrijf. Op basis van het toekomstperspectief en de input uit de gesprekken met de medewerkers worden de opleidingsbehoeftes en wensen in kaart gebracht.

 

Opleidingen en cursussen Ondernemerschap Boomkwekerij:

Opleiding / Traject Niveau Aanbieder Bijeenkomsten

Opleiding/Traject

Niveau

Aanbieder

Bijeenkomsten

Boomkwekerij opleiding

BBL MBO 2-3

Helicon

Deeltijd opleiding 1 dag per week 2 tot 3 jaar

TOP Boomkwekerij

Geschikt voor iedere ondernemer die zichzelf verder wil ontwikkelen als ondernemer

Rabobank, LTO & De Ondernemerschaps Academy®

5 bijeenkomsten, een persoonlijkheidsanalyse en individuele coaching sessies

Ondernemen in de Boomkwekerij

HBO

HAS Hogeschool

10 bijeenkomsten, assessment en individuele coaching sessies

Individuele coaching

Afgestemd op ondernemer

WEA / ALFA

Maatwerk


Subsidiemogelijkheden:

 

Er zijn onder andere twee verschillende subsidiemogelijkheden beschikbaar binnen genoemde trajecten. Allereerst de Colland subsidie voor cursussen van werknemers en daarnaast is er de Greenport Gelderland regeling. Deze regelingen geven in totaal 30 tot 50% subsidie op de kosten voor scholing.

 

Overige cursussen en opleidingen:

 

Naast de eerdergenoemde leerlijn voor ondernemerschap zijn er nog verschillende

leerlijnen voor bedrijven. De mogelijkheden en opleidingen zijn zeer uitgebreid.

Meer informatie hierover is te vinden op www.talentboom.nl  of

www.greenportgelderland.nl/bedrijfsopleidingstraject/boomkwekerijen

 

Talentboom is hét informatieloket voor ondernemers en medewerkers. Mocht u interesse of vragen hebben over de mogelijkheden van het gratis bedrijfsopleidingsplan, de beschreven leerlijn of wilt u een subsidievraag indienen, neem dan contact op met scholingsconsulenten Mariëlle of Piet via:

m.mulder@talentboom.nl  of p.verhoeven@talentboom.nl.   
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA